Voeding

De beste optie voor jou en je baby

Bij Kraamzorg Roza zijn wij pro-borstvoeding. Borstvoeding is de beste start voor jouw baby. Er zitten veel voedingsstoffen en antistoffen in de moedermelk ie de baby helpen om een gezond immuunsysteem op te bouwen. Ook voor jou als moeder zitten er veel voordelen aan het geven van borstvoeding. Zo zorgt het ervoor dat het ontzwangeren sneller verloopt en dat je op latere leeftijd minder kans hebt op bepaalde vormen van kanker. De enorme voordelen die borstvoeding heeft voor jou en je baby zorgen ervoor dat wij er alles aan doen om de borstvoeding te laten slagen.

Het voedingsmoment is een liefdevolle tijd tussen jou en je baby. Wij stimuleren en ondersteunen jou daarom op zo’n manier dat je zelfverzekerd zelfstandig borstvoeding kunt geven aan het eind van de kraamweek en weet wat jouw baby nodig heeft. Niet alleen een goede begeleiding van onze kraamverzorgenden is belangrijk, maar ook goede steun van je partner en andere familieleden speelt een rol in het slagen van de borstvoeding. Daarom zorgen onze kraamverzorgenden ervoor dat ook de mensen die belangrijk voor jou zijn meegenomen worden in het laten slagen van de borstvoeding. Naast het begeleiden van het aanleggen, stimuleren we de melkproductie door manueel of elektrisch kolven indien dit nodig is. Onze kraamverzorgenden staan klaar om je te ondersteunen en om al jouw vragen te beantwoorden over de borstvoeding.

Wij hebben een certificering van lactatiekundige Karin de Graaf. Zij geeft ook scholing aan andere zorgverleners en is vaste spreker op de scholingsdagen van Borstvoeding Natuurlijk. Daarnaast krijgen onze kraamverzorgenden regelmatig interne scholingen over het geven van borstvoeding.

Kunstvoeding

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor kunstvoeding, wanneer borstvoeding geven niet kan of niet wenselijk is om welke reden dan ook. Ook dat is prima voor ons. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij de keuze die je maakt. Als je twijfelt over welke voeding je wil geven, bespreek dit dan met onze verloskundigen.

Zorg, in het geval dat je kunstvoeding geeft, dat je de benodigde spullen in huis hebt voordat de bevalling begint. Wij raden aan om in ieder geval een flesje en een pak kunstvoeding in huis te hebben. Onze kraamverzorgenden zijn ook geschoold en bekwaam om jou te begeleiden bij het geven van kunstvoeding.